Crazy Fish Újdonságok 2017-ben

Plasztik csalik 1. rész

A Crazy Fish cég mára már egyértelműen az egyik piacvezető plasztik csalis vállalattá nőtte ki magát az európai piacon. A termékek mögött lévő kutatás, fejlesztés és rendkívüli szakértelem kétséget kizáróan meghozta gyümölcsét. Európa szerte, közöttük természetesen Magyarországon is nagy rajongótábora van a Crazy plasztikoknak. Nem véletlen, hiszen rendkívüli eredményességük a kézzelfogható bizonyíték a horgászok számára, hogy jó választottak, amikor ezek mellett a gumik mellett tették le voksukat. Az első részben a két új modellel ismerkedünk meg.

A fejlődés, fejlesztés továbbra sem állt meg, sőt gőzerővel folyik. Andrey Veduta és Martin Forbak neve a garancia a kiváló minőségre és a vízen szerzett hatalmas mennyiségű tapasztat gyakorlatba való átültetésére. Andrey tervezésében és számtalan teszthorgász tesztelése után jelennek meg a csalik a boltok polcain. Egyes csaliknál olyan kiváló és nagy tudású hírességek is segítik a CF munkáját, mint a szlovák világbajnok, Martin Forbak, aki megszállott pisztrángozó nano jig horgász. De ne vágjunk a dolgok közepébe, vegyük sorra a 2017-es év újdonságait.

A 2017-es év 98 féle színe

Ahogy kézbe vesszük a cég 2017-es katalógusát, azonnal szembe tűnik a plasztik csalik színskálája. Az előző évben, 2016-ban is igen széles spektrumot tártak elénk, 77 különböző színből választhattunk, amelyek közül 11 dupla szín volt, amit D betű jelöl a termék katalógusban. Az idei évben tovább bővült a színskála. 98 szín áll rendelkezésünkre, amely talán már kissé a bőség zavara felé sodor bennünket, különösen, ha figyelembe vesszük a dupla színkombinációkat, amelyből az idén 26 féle van. A wobblereken már régen alkalmazott piros fej, fehér test is megjelent a palettán, RH (red head) jelöléssel, ráadásul nem is csak egy színnel, hanem három – 3, 59, 66 – testszínnel kombinálva.

Az ízek területén is további bővülés tapasztalható. A már megszokott hat íz, az ánizs, sült fokhagyma, hal, sült hal, rák és polip mellett megjelent a rákos-polipos íz kombináció is.

KASARI
A két új plasztik modell a Kasari
Méret: 27 mm 40 mm
Tömeg 0,5 gramm 1,45 gramm
Csomagolás (db/csomag): 8 darab* 6 darab*
Anyag: sóval dúsított, lassan süllyedő és lebegő
Ízek: polipos-rákos
Kapható színek (db): 24 24

*egyszínű és minden darab különböző színű kicsomagolásban egyaránt

A cég fő gyártási területe a plasztik csalik, amelyből 22 féle modell kapható. Ezek között kétféle újdonság is van, a Kasari és a Slim Shaddy. A KASARI egy realisztikus szitakötő lárva imitáció, amely kétféle méretben lesz kapható, 27 és 40 mm-es kivitelben, amelyek minden bizonnyal igazi nano illetve UL csali kedvenceink lesznek. A csali sokkal élethűbb, a piacon lévő más lárvákhoz képest, hiszen a szárnykezdeményeket, a potroh szelvényezettségét illetve az ízelt lábakat is a lehető legpontosabban leutánozták a valós lárváról. A szépen kidolgozott forma mellett érdemes említést tenni a csali anyagáról is. A már megszokott sóval dúsított anyag mellett kapható lebegő (floating) kivitelben is. Ez lehetővé teszi, hogy lágy iszapos fenéken horgászva, csalink kiemelkedjen a fenékből és csábítóan ringatózzon fejjel lefelé állva. A csali kiszerelése is figyelmet érdemel. A gyártó gondot fordított arra, hogy a horgászoknak ne kelljen nyolccsomagnyi csalit megvenni, hogy kipróbálhassák, melyik szín válik be leginkább az adott vízterületen. Vásárolhatunk egyszínű illetve kevert színű csomagokat, amelyekben minden egyes lárva más színkódú. Mindkét méretet 24 színben gyártják, ezekből 16 egyszínű és 8 dupla színű. Valamennyi csali rákos-polipos ízesítésű.

SLIM SHADDY

Méret: 80 mm 160 mm 200 mm
Tömeg 4 gramm 32 gramm 63 gramm
Csomagolás (db/csomag): 5 darab 2 darab 1 darab
Anyag: sóval dúsított, lassan süllyedő lassan süllyedő
Ízek: polipos-rákos
Kapható színek (db): 16 9 8

A SLIM SHADDY, ahogyan a neve is utal rá, egy karcsú, nyújtott halforma, mely a csukák prédáit, a csalihalakat utánozzák. Három méretben lesz kapható, 80, 160 és az igazi nagyfiú, a 200 milliméteres változat. Valamennyi méret lassan süllyedő, sóval dúsított anyagból készül és talán már külön le sem kell írni, hogy természetesen ízesített. A két, talán legfogósabb ízzel – polip és rák – nem csak felületileg, hanem anyagában kezelve. A legkisebb méret ötös, a közepes kettes, míg a legnagyobb méret egyenkénti csomagolásban kapható. Az előbb felsorolt tulajdonságok mellett, tekintsük át a színpalettát.

A Slim Shaddy összesen 24 színben készül. Ebből 10 hagyományos szín, amelyet a szokásos egy illetve kétjegyű számmal jelölnek. Hat féle dupla színű és a 2017-es év újdonsága az élethű plasztik csali színek, amelyekből összesen nyolcféle készül, olyanok, mint például feketesügér, szivárványos pisztráng vagy sügér.

A következő részben maradunk még a plasztik csaliknál. Azokat a modelleket fogjuk áttekinteni, amelyek méretsorban illetve színválasztékban bővültek.

Szöveg:
Balogh Róbert – Wobblerek.com Pro Team – Crazy Fish Pro Staff