NIMBLE – Magyarországi tesztelés

A Nimble csali piacra történő bevezetése előtt hosszú tesztfolyamatok zajlottak, ahogyan ezt még tavaly októberben megtudtam, a csali megálmodójától, Andrey Vedutától. Számos módosítás, finomítás és éles tesztelés után kerülhetett csak gyártósorra, hiszen a Crazy Fish-nél valóban igaz, hogy a minőség mindenekelőtt.

A csali bolti forgalomba kerülése előtt már láthatta a nagyközönség akció közben ezt a plasztikot a budapesti HORGÁSZSHOW 2015. őszi kiállításon. Akkor még nem került ki a standra, de már ott várakozott bevetésre Andrey barátunk csalis dobozában.

Andrey Veduta élőben teszteli a csalit és kézben az első kapitális jelentkező

Az élőteszt kiválóan sikerült. Sorra fogta Andrey a szebbnél szebb tokokat a mesterséges folyóból a nézők szeme láttára és legnagyobb ámulatára. Azt hiszem, ennél jobb „trailert” nem is lehetett volna készíteni ennek a csalinak. Nem csoda, hogy nagy várakozás előzte meg a forgalmazást.

A csali

A Nimble szó már önmagában is utal a csali tulajdonságaira. Fürge, okos, gyors észjárású, élénk, hajlékony mozgékony, hogy csak a legfontosabbakat említsem. Ezek az elnevezések nem csupán csak hangzatosak, de saját tesztelésünk is bizonyította, hogy valóban megállják a helyüket.

Paraméterek, jellemzők

Jobb oldalon az új, 5” modell

 

Jelenleg egyetlen méretben, a 100 mm-es változatban áll a horgászok rendelkezésére. Hamarosan viszont szélesebb méretsorban kerül a polcokra. Lesz a sügérhorgászok számára kisebb, 40 mm-es változat és lesz a nagyhalasoknak 65 és 125 mm-es verzió. A Nimble egy nagyon élethű rákutánzat, amely nagyon átható, polip ízesítést kapott. Természetesen, mint a Crazy Fish többi plasztik csalijainál már megszokott, a gumi anyagában sózott, ezáltal még természetesebben, még lágyabban mozog, és lassan süllyed a fenékre.

Meglehetősen nagy színválaszték

A széles méretsor mellett 17 színben kapható. Ebből kilenc, a többi csalifajtánál már megszokott egyszínű és hét pedig kétszínű kivitelben készült a még élethűbb, realisztikusabb megjelenés érdekében. A teljes színskála a Crazy Fish 2016 katalógus 20. oldalán érhető el. (Hamarosan a katalógus magyarul is elérhető)

Tökéletesség a részletekben is

A csali rendkívül élethűen mozog, a nagyon pontos, precíz tervező munka eredményeként. Tökéletesség minden részletében, így jellemezhetjük ezt a rákot. Már első ránézésre is megragadja tekintetünket a két hatalmas, súlyos olló. Úgy gondolom, mondanom sem kell, hogy ez is nagy körültekintéssel lett tervezve. Az olló peremén lévő függőleges vezérsík készteti hullámzó, integető mozgásra az ollókat. A két nagyméretű csáp is plusz vibrációt jelent. Nem beszélve a csali oldalán elhelyezkedő lábakról, amiknek stabilizáló szerepük van. Ezek segítenek a test vízszintben tartásában. Amennyiben ezeket lecsípjük az oldaláról, megszűnik a vízszintes stabilitás és elkezd hossztengelye mentén forogni a csali.

Szerelékek

Hatékony szerelék

A csali számos szereléken eredményesen felkínálható. Használhatunk hozzá hagyományos

  • jigfejes
  • cseburaskás
  • Texas
  • súlyozott horgos
  • súlyoztalan

szerelési módot is.

A csali életre keltése

A klasszikus fűrészfogas módszer

Szerencsére ez egy olyan, rendkívül sok mozgást produkáló csali, amely életre keltéséhez nem kell túl sokat tennünk. Minimális botspicc emelésre is rendkívül jól reagál. Két nagyon jól bevált vezetési technika a lassú bevontatás-megállítás vagy a hagyományos plasztik csalis technika a fűrészfogas emelgetés. Megfelelően érzékeny light kategóriás bottal a csali minden rezdülését rendkívül jól érezhetjük. Az alábbi víz alatti felvétel bepillantást nyer a csali intenzív mozgásába. A video itt tekinthető meg.

Az éles bevetés

Nemcsak horgászni imádunk, de meglátjuk a természet szépségeit is
Az első jelentkezők egyike

Az idén mi is teszteltük a Nimble csalikat. A horgászat helyszínéül a Délegyházi 4 tavat jelöltük ki, aminek szép fekete sügér állománya van. A csodás tó kiválóan alkalmas az efféle tesztekre. Különféle színekben álltak rendelkezésünkre a csalik, amelyek többségét igyekeztünk is felkínálni. A „probléma” csak akkor adódott, amikor már az első színnel volt kapás és horogra is kerítettük az első fekete sügért. Ilyenkor ki az aki azonnal másik színre vált a teszt kedvéért. Hát … elég kevesen lehetnek.

A kékes flitteres is nyerő volt

Azért csak engedtünk a nyomásnak és váltogattuk a csalikat. Legnagyobb meglepetésünkre az egymástól teljes mértékben eltérő színek is nagyon jól működtek. A halak nem voltak igazán kapókedvükben, de ennek ellenére is kapásra tudtuk bírni őket. Andrey az első nap összefoglalásaként csak annyit mondott, hogy „mint a mesében”! Talán ez sok mindent elárul! Az alábbi képek bepillantást engednek a rendkívül sok élményt nyújtó Nimble-ös horgásznapjainkba.

Pali egy csodás feketével
Ezeket a halakat visszaengedni is nagy öröm

A Nimble természetesen nemcsak fekete sügérre használható, a csuka is nagyon szívesen nyúl utána, mint azt az alábbi kép is bizonyítja.

Nem ez az egyetlen csuka, amely a Nimble-re csábult
Életem első fekete sügére
Andrey a hattyúk elől húzza el a halat!
Mindenkinek hasonló élményeket kívánunk a Nimble csalival.
Kép és szöveg:
Balogh Róbert – Wobblerek.com ProTeam